Köpa Grön Kaffe

» » Köpa Grön Kaffe

Köpa Grön KaffeKöpa råkaffe. Råkaffe säljaren ansvarar för att klassificera kaffebönor innan kaffet till köparen.  När klassificeras, har "Utomordentlig" och "Specialitet" gröna kaffebönor kan fortfarande problem som inte nödvändigtvis redovisas i kaffe gradering.

Dessa kaffe “ fel ” är mindre allvarliga, men skada potentialen av kaffe.  Du kan berätta mycket om bearbetning villkoren för en kaffe genom att titta på utseendet på den gröna kaffebönor.  Koppning är det slutgiltiga sättet att kontrollera för problem, är ett bra verktyg för prognostiska att jämföra kaffebönor.

Gröna kaffebönor kommer från inuti bär av kaffe anläggningen. De grillas inte ännu. När du markerar och rosta dina egna kaffebönor, kommer du inte bara hitta dig framåt på vägen mot den perfekta koppen kaffe, men du kommer att njuta av resan.

Klicka här för att köpa grön kaffe extrakt från officiella hemsida

Saker att tänka när man köper kaffe:

1. Den gröna kaffebönor bör vara nästan lika stora 17-18, 15/16, 13/14 etc, utformas på samma sätt, och har en liknande färg.  Anledningen till detta har att göra med hur jämnt kaffe kommer att rosta vilket kommer att påverka utseende och smak av rostat kaffe.  Mindre kaffebönor kommer att rosta olikt än större bönor vilket resulterar i en ojämn cup.  Ojämna färg tips mot uttorkning problem, medan ojämna former kan tyda på en blandning av sorter.

2. Se till att producenten separerar kaffe massor av både geografiskt område och kaffe sortrenhet.  Dessa partier bör skördas, bearbetas och kupade separat innan blandning i silos.

3. Tvättad Arabica kaffe bör även och ljusa.  Kaffebönor bör inte ha en ojämn eller tråkig färg.  Om de gör, är de benägna att ha torkade eller bearbetade felaktigt.  Kaffe behandling är avgörande för specialitet grönt kaffe. Om den gröna kaffebönor ser bleka, kommer att cup kvalitet vara bleka.

4. Fråga om kaffet torkning villkor för dödsboet kaffe.  Om de verkar har investerat en betydande mängd tid till att se till att de torkar kaffe ordentligt, visar kaffe kvalitet generellt detta i cupen.  Felaktig torkning på uteplatser eller i mekaniska torktumlare kan oftast observeras visuellt.  Snabb torkning i mekaniska torktumlare resulterar i tråkig eller brunt kaffe.  Kaffebönor som är fläckiga (eller kväkare när rostad) när kaffet är torkade för snabbt, sprids alltför tunn på uteplatserna, eller roteras inte så ofta som rekommenderas.  Vissa människor rekommenderar torkning kaffe på uteplatser först att torka huden, sedan överföra till mekaniska torktumlare, och sedan sätta kaffet tillbaka till uteplatserna för slutliga torkning.  De anser att detta hjälper förbättra färg.  Andra skicka kaffebönor till orkar flera gånger, medan mellan torkning sessioner de tillåter den kaffe att vila i silos så att vattenhalten i bönan kan komma till jämvikt.  Detta är viktigt eftersom utsidan av kaffebönan torkar snabbare än insidan av bönor.  Fråga om temperaturen används på torkar.  Är det över 42 C "om så du kan förvänta dig en tråkig eller bakad kopp, vilket resulterar i en kaffe som är mindre än önskvärt.

Klicka här för att köpa grön kaffe extrakt från officiella hemsida

5. För alla kaffe, fråga om kaffe behandling.  Se till att de behandlar kaffet estate bearbetar gröna kaffebönor omedelbart efter skörd.  Annars är du garanterad en jästa kopp sedan kaffe börjar jäsa omedelbart efter plockning.  Fråga hur de använder de jäsning tankarna och varför "gör de skilja ut kaffe som flyter överst i tankarna under jäsningen" efter pulping, göra de olika kaffesorter av densitet innan de lägger till dem i tankarna bara kaffe dödsbon, som har ägnat en stor del av tiden till att förbättra kaffe kvalitet vet varför dessa steg är viktigt och nödvändigt.  Om kaffe massa är närvarande i tankarna under bearbetningen, kan det resultera i brunaktig färgtoner på den gröna kaffebönor.  Detta är också vägledande för skörd övermogna kaffe körsbär.

6. Naturliga (torr) bearbetade kaffe omfattas ofta i brun silver hud som har fäst sig till böna.  I Brasilien de kallar detta en "fox böna" och det anses inte en defekt.  Nybörjare klassificerare kan förvänta sig denna typ av böna till vara en defekt, men om du kan ta bort en del av silver-huden genom att gnugga på den svarta sortering mat inte anses det en defekt.  Grön (under mogna) kaffe har också en silver-hud fäst vid den, men detta kan inte tas bort av enkel gnugga.  Fox bönor kan tyda syrlig, fruktig i en tvättad kaffe, eller Rio smakar.  Detta bekräftas i cup och inte visuellt.

7. Har kaffebönor lite rosa hud som täcker dem eller inuti sprickan av böna "i vissa områden är detta en allvarlig defekt som de flesta anser inte för att vara en defekt.  Eftersom det inte är en del av råkaffe klassificering, kunde dessa bönor överföras till köparen som specialitet kaffe.  Dessa kaffebönor bör avskiljas och kupade för att avgöra om felet är allvarligt.

8. Är kaffe bönor vitaktig eller bleknat runt kanterna Detta är sannolikt ett resultat av otillräcklig torkning eller lagring i fuktiga förhållanden.  Koppen blir intetsägande och vanliga.  Dessa vita märken kan också observeras i kaffe som inte torkats jämnt.  Portion av bönor som har en vitaktig ton har högre fuktighet än andra delar av bönor.  Vitaktig eller missfärgad kaffe bönor kan också resultera från oxidation, kontakt med jorden eller förorenat vatten.

9. Innan du köpa gröna kaffebönor, lukta dem. Jäsa och rökskador kan lätt upptäckas vid denna punkt, medan de kan vara mer subtil när rostad.

10. Plocka upp den gröna kaffebönor. Hur känner de ' om de känner glass-lik och sköra, de har över torkade eller torkas vid för hög temperatur. Om de är följsamma, de torkats inte tillräckligt och bör avvisas eftersom mögeltillväxt på denna punkt är oundvikliga.

Klicka här för att köpa grön kaffe extrakt från officiella hemsida