Nakup Zelene Kave

» » Nakup Zelene Kave

Nakup Zelene KaveNakup zelene kave. Zelena kava prodajalec je odgovoren za razvrščanje kavna zrna pred pošiljanjem kava kupcu.  Ko razvrščajo, "Exceptional" in "Posebnost" zelenih kavnih zrn še vedno lahko imajo težave, ki se ne nujno obračuna v kavo razvrščanje.

Ti kavo “ ploda ” manj resno, vendar škoduje potencial kave.  Vam lahko povem veliko o pogojev predelave je kavo ga je videti na nastanek zelena kava fižol.  Čeprav cupping je dokončno način za preverjanje težave, dobro prognostičnih orodje je primerjati kavna zrna.

Green kavna zrna prihajajo iz notranjosti jagodami, kave rastlin. Ne so še praženi. Ko izberete in pečena svoj kavnih zrn, boste, ne le znajdete napreduje po cesti proti popoln skodelico kave, ampak boste uživali potovanje.

Kliknite tukaj za nakup zelene kave izpisek iz uradne spletne strani

Stvari je treba upoštevati pri nakupu kave:

1. Zelena kava fižol mora biti skoraj enake velikosti 17/18, 15/16, 13/14 itd, podobno oblikovani in imajo podobne barve.  Razlog za to has uganjati s kako enakomerno kava pečenka, kar bo vplivalo na videz in okus pražene kave.  Manjše kavna zrna bo pečena drugače kot večji fižol, posledico neenakomerno pokal.  Uneven barvanje namigi proti sušenje težave, ker neenakomerne oblike lahko pomeni mešanjem kultivarjev.

2. Zagotoviti, da proizvajalec ločuje veliko kave z geografsko območje in kavi sortno.  Teh serij mora potrgano, predelane in koritasta ločeno pred mešanjem v silosu.

3. Oprane Arabica kave je treba celo in svetlo.  Kavna zrna ne bi smeli imeti neenakomerno ali dolgočasno barve.  Če ne, so verjetno posušene ali predelane nepravilno.  Predelavo kave je bistvenega pomena za posebnost zelene kave. Če zelena kava fižol videti zbledele, pokal kakovosti bo zbledela.

4. Poizvedeti o kavi, sušenje pogojev na kavo nepremičnin.  Če se zdi, da precejšen del časa vložili v zagotavljanje, da so sušenje kavo pravilno, kakovost kave bo na splošno Prikaži Cup.  Nepravilno sušenje na patios ali mehanske sušilniki običajno opaziti vizualno.  Hitro sušenje v mehansko sušilniki za posledico dolgočasno ali rjave kave.  Kavna zrna, ki so lisasto (ali Quakers ko pražena) povzroči ko se kava prehitro, posušeno na patios bo širila pretanek, ali ne vrti tako pogosto, kot je priporočeno.  Nekateri ljudje priporočam sušenju kave na patios najprej za suho kožo, nato prenesemo v mehansko sušilniki in nato prinese kavo nazaj na patios za končno sušenje.  Menijo, da to pomaga izboljšati barva.  Drugi poslati kavna zrna so sušilniki večkrat, medtem ko med sušenjem sej omogočajo kavo za počitek v silosih, tako, da fižol vsebnost vlage lahko pride do ravnotežja.  To je pomembno, ker zunaj kavnih zrn suhi hitreje, kot znotraj Bean.  Poizvedeti o temperaturi, uporablja v je sušenje.  To je več kot 42 C "če tako lahko pričakujete dolgočasno ali pečen skodelico, zaradi česar kava razred, ki je manj kot zaželena.

Kliknite tukaj za nakup zelene kave izpisek iz uradne spletne strani

5. Za vse kave, poizvedeti o predelavi kave.  Poskrbite, da jih obdelujejo kava estate obdeluje zelenih kavnih zrn takoj na trgatev.  Drugače so zagotovljene a pokal fermentirano, ker kava se začne takoj fermentaciji na obiranje.  Vprašati, kako jih uporabljajo vrenje cisterne in zakaj "pa so jasno ločene kave, ki plavajo na vrhu tankov med fermentacijo" po zmletjem, ali so ločeni kave z gostoto preden so jih dodate na tanki samo kave nepremičnine, ki so namenjena izboljšanju kakovosti kave precejšen del časa vedeli, zakaj so tako pomembne in potrebne.  Če kavo celuloze je prisotna v rezervoarjih med predelavo, lahko povzroči rjavkaste odtenkov na zelenih kavnih zrn.  To je tudi okvirni nabiranja prezrelega kave češenj.

6. Naravna (suha) predelane kave bo pogosto zajeta v srebrno rjavo kožo, ki je obviselo fižol.  V Braziliji so oklic to "fox fižol" in se ne šteje za pomanjkljivost.  Novice razredniki bi lahko pričakovali ta vrsta fižola, se okvara, vendar če lahko odstraniti del silver kožo z drgnjenje na črno, razvrščanje mat, se ne šteje za pomanjkljivost.  (Pod zrel) zelena kava je tudi srebrna koža, priložen, vendar to ni mogoče odstraniti z enostavno ribanje.  Oprana kavo, lahko kažejo fox fižol, kislo, sadno ali Rio okus.  To potrditi v pokalu in ne vidno.

7. Kavna zrna imajo malo roza kože, ki pokrivajo njih ali znotraj crack Bean "na nekaterih področjih to je resna napaka ki je večina ljudi ne menijo, da je napaka.  Saj ni del zelene kave klasifikacije, ta fižol lahko prenese na kupca kot specialiteta kava.  Teh kavnih zrn morajo biti ločeni in koritasta ugotoviti, če je resna napaka.

8. So kava fižol belkasta ali blede ob robovih ' to je verjetno posledica nezadostno sušenje ali skladiščenje v vlažnih pogojih.  Pokal bo vljudno in navadne.  Te bele oznake so opazili tudi v kave, ki so enakomerno ne posušeni.  Del fižola, ki je belkasta ton ima višje vlage kot ostali deli Bean.  Belkasta ali brezbarvni kava fižol je lahko tudi posledica oksidacije, stik z zemljo, ali onesnažene vode.

9. Pred vi podkupiti zelena kava fižol, vonj jim. Fermentirati in dima škoda moči obstati lahek odkriti na tej točki, ker bi jih bolj subtilen, ko pražena.

10. Pick up zelenih kavnih zrn. Kako se počutim, "Če se počutijo kot iz stekla in krhka, so več kot posušene ali pri previsoki temperaturi. Če so upogljive, oni so ne posušeni dovolj in je treba zavrniti, saj rast plesni v tem trenutku ni mogoče izogniti.

Kliknite tukaj za nakup zelene kave izpisek iz uradne spletne strani